W państwie Korea Północna znajduje się duża liczba atrakcji turystycznych. Stolicą jest Pjongjang. Korea Północna ma powierzchnię 120 540 km2, a liczba ludności to 22 466 481. Gęstość zaludnienia to ok. 186 os/km2. Wycieczka do jednego z najbardziej kontrolowanych państw na świecie odbija się również na jedzeniu, które będziemy mogli zjeść. Turyści dostaną specjalnie przygotowanie jedzenie i nie zjedzą potraw kuchni Korei Północnej. Chodzi oczywiście o jedzenie, które na co dzień jedzą mieszkańcy północnej części Korei. Turyści zostaną zaprowadzeni do luksusowych restauracji dostępnych dla rządzących i serwujących fantastyczne jedzenie i ogromne porcje.
Przyprawy kuchni Korei Północnej
W kuchni północnokoreańskiej stosuje się wiele przypraw, takich jak imbir, czosnek, cebula, czarny pieprz i papryka chili. Są to najpopularniejsze przyprawy kuchni Korei Północnej. Przyprawy te dodają potrawom smaku i głębi, a także pomagają stworzyć niepowtarzalny smak kuchni północnokoreańskiej. Podobnie jak w innych kuchniach z tego regionu świata, przyprawy odgrywają ważną rolę w kuchni. Są dodawane chętnie do dań.
Kuchnia Korei Północnej
Kuchnia Korei Północnej to tradycyjna kuchnia Korei Północnej, która rozwijała się przez wieki w historii Korei Północnej. Kuchnia ta w dużej mierze opiera się na ryżu, makaronie, warzywach i mięsie. Wśród wielu obserwatorów, kuchnia z KRLD jest o wiele zdrowsza i smaczna, niż ta z Korei Południowej. Ma na to wpływ używanie bardziej tradycyjnych metod przygotowania posiłków, a także ze względu na czystość w pomieszczeniach, a także bardziej ekologiczne produkty (mniej przetworzona żywność). Ale czy taka kuchnia jest dostępna również dla zwykłych mieszkańców, to oczywiście druga strona medalu. Kuchnia jednego i drugiego kraju nie różni się od siebie zbyt wiele.
Potrawy kuchni Korei Północnej
Koreańczycy przygotowują dania w bardziej tradycyjny sposób. Metody gotowania nie są zbyt skomplikowane. Najbardziej tradycyjną potrawą kuchni Korei Północnej jest kimchi, czyli kiszona kapusta ze specjalną pastą. Pasta ta jest przygotowana najczęściej z ostrej papryki chilli, warzyw i przypraw. Innym daniem jest japchae, czyli makaron smażony metodą stir-fried. Bulgogi, czyli grillowana marynowana wołowina to kolejne danie, które należy spróbować na przystawkę. Z innych ciekawych dań można jeszcze polecić bibimbap (ryż, warzywa i surowa wołowina) czy szklane kluski (kluski z grzybowego wywaru).